Triste tal: Antallet af dødsbrande er på det højeste i seks år – hvad kan du gøre for at sikre din virksomhed mod brand?

  1. Home
  2. /
  3. Sikkerhed
  4. /
  5. Triste tal: Antallet af dødsbrande er på det højeste i seks år – hvad kan du gøre for at sikre din virksomhed mod brand?

Triste tal: Antallet af dødsbrande er på det højeste i seks år – hvad kan du gøre for at sikre din virksomhed mod brand?

Posted in : Sikkerhed on by : Kasper

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen beretter, at 84 mennesker omkom i 81 brande alene i 2014. Røgalarmer og brandslukkere er essentielle for enhver virksomhed, men disse redskaber har ingen proaktiv virkning. Hvad gør du, når røgalarmen hyler, og panikken breder sig i takt med flammerne?

Hvert sekund tæller

Når en brand først er startet, skal der handles hurtigt og med et køligt overblik, da brande har det med at sprede sig med en uhyggelig hastighed. Der skal med andre ord ikke gå længe mellem du skrider fra tanke til handling, når flammerne først har taget fat – men hvordan holder du hovedet koldt i en kaotisk krisesituation, som kan have fatale følger, der i værste fald kan indebære menneskeliv?

Et brandslukningskursus kan redde liv

Hos Sikkert-Liv kan du opnå viden om, hvordan du kan tage de nødvendige forbehold, som kan hindre brande i at opstå og udvikle sig. Skulle uheldet være ude, klæder kurset dig også på til at agere brandmand i tilfælde af, at en brand skulle opstå på din arbejdsplads. Brandslukningskurset tilbyder nemlig blandt andet at evaluere sikkerhedsforanstaltningerne i netop din virksomhed, således at du proaktivt kan hindre en potentiel katastrofe.

Med en veksling mellem teori og praksis får kursister den nødvendige viden og gør sig praktiske erfaringer, der i sidste ende kan vise sig at være livsnødvendige.

Har du erfaringer med ovennævnte eller lignende kurser, eller har du måske selv oplevet en brand? Så del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar