Er der penge at tjene på udlejning af leasingbiler?

  1. Home
  2. /
  3. Leasing
  4. /
  5. Er der penge at tjene på udlejning af leasingbiler?

Er der penge at tjene på udlejning af leasingbiler?

Posted in : Leasing on by : BizNerd

Der har den seneste tid været en del fokus på leasing af biler og de økonomiske aspekter i forhold til at købe bil på dansk registreringsafgift.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de danske registreringsafgifter er skyhøje, og det har dannet grundlag for forskellige leasingformer som flexleasing, deleleasing, splitleasing og korttidsleasing (sæsonleasing) – leasingtyper, der især er stærke indenfor såkaldt premiumleasing af eksklusive biler.

Leasing billigere end leje

Det er i visse tilfælde billigere end af køb af bil. Dermed er det også, logisk nok, billigere end af leje en bil. Afhængigt af hvilken leasingform du vælger, afleverer du blot bilen tilbage efter endt leasingperiode. Med andre leasingformer, primært det man kalder finansiel leasing, ejer man bilen uden afgiftsværdien efter leasingperioden.

Et udregningseksempel

Det giver mulighed for at udleje en bil til et højere beløb end det, man kan lease den ud for.  Lad os for eksemplets skyld antage, at en Ferrari koster 30.000 kr. at lease per måned.  Koster det 5.000 kr. at leje den én dag, er det med andre ord kun 6 dage den skal lejes ud per måned, før det begynder at lønne sig.

Firmaer som Sportscarrental udlejer superbiler af denne typer – men de er efter alt at dømme købt med dansk registreringsafgift, i hvert fald i følgere deres website.

Kender du til konceptet?

Om der er nogen firmaer, der har ovenstående som udgangspunkt for deres forretningsmodel er der for stadig uvist. Hvis du ved noget om reglerne eller kender til lignende firmaer, må du gerne kommentere nedenfor.

 

Skriv et svar